Οδηγίες για Υλοποίηση Σύγχρονης εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (Webex)

Από την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020 και για όλο το διάστημα που θα διαρκέσει η αναστολή λειτουργίας των Νηπιαγωγείων, οι μαθητές μας θα συμμετέχουν σε σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας Webex. Η συμμετοχή στην τηλεκπαίδευση είναι υποχρεωτική.

Τρόπος λειτουργίας

Το κάθε τμήμα θα έχει τη δική του αίθουσα διδασκαλίας η οποία θα κοινοποιηθεί στους γονείς μέσω email. Τα 2 τμήματα θα λειτουργούν παράλληλα σύμφωνα με το πρόγραμμα που αναφέρεται παρακάτω. Το Εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα της Σύγχρονης εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης διαμορφώθηκε σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις ως εξής:

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥΒΟΥΝΟΠΛΑΓΙΑΣ
 ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΩΡΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣΑπόΈως
 1η Οργανωμένη Δραστηριότητα14:1014:40
ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ14:4015:00
2η Οργανωμένη Δραστηριότητα 15:0015:30
ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ15:3015:50
3η Οργανωμένη Δραστηριότητα15:5016:20

Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες που προγραμματίζονται στα πλαίσια της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης βασίζονται στις αρχές του Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών και του Διαθεματικού Ενιαίου Πλαισίου Προγραμμάτων Σπουδών για το Νηπιαγωγείο. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην οργάνωση βιωματικών δραστηριοτήτων, που έχουν νόημα κι ενδιαφέρον για τα παιδιά, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό στα πλαίσια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Επίσης, επιδιώκεται η ενεργός συμμετοχή των παιδιών απαντώντας σε ερωτήσεις, σημειώνοντας στον ψηφιακό πίνακα κ.ά.

Παράλληλα μέσω της ηλεκτρονικής τάξης οι μαθητές μας θα έχουν τη δυνατότητα να ενασχοληθούν με επιπλέον δραστηριότητες, τις οποίες θα επεξεργάζονται στο χρόνο που τους βολεύει και θα τις διαχειριζόμαστε κατά τη διάρκεια της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης.

Οδηγίες για τη συμμετοχή στην Τηλεδιάσκεψη

Για να συνδεθείτε σε τηλεδιάσκεψη WebEX πρέπει να γράψετε στον φυλλομετρητή σας (browser) τη δικτυακή διεύθυνση (url) της ηλεκτρονικής αίθουσας τηλεκπαίδευσης που σας έχει αποστείλει η εκπαιδευτικός. Αυτή θα είναι της μορφής: https://minedu-primary2.webex.com/meet/…. .

Παρακαλούμε καταγράψτε κάπου ή αποθηκεύστε στα αγαπημένα-σελιδοδείκτες (bookmarks) του φυλλομετρητή σας (browser) τις διευθύνσεις των ηλεκτρονικών τάξεων που σας κοινοποιούν οι εκπαιδευτικοί.  Την πρώτη φορά που θα συνδεθείτε σε τηλεδιάσκεψη, αυτόματα θα σας κατέβει το πρόγραμμα που πρέπει να εγκαταστήσετε, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

Στη συνέχεια θα χρειαστεί να συνδεθείτε στο δωμάτιο: πατώντας το κουμπί που φαίνεται παρακάτω:

Τα βασικά εργαλεία της πλατφόρμας Webex (μικρόφωνο, κάμερα, chat) φαίνονται παραπάνω. Για να συνδεθείτε στο δωμάτιο θα χρειαστεί να κάνετε αποδοχή της χρήσης του μικροφώνου και της κάμεράς σας

τα βασικά εργαλεία της πλατφόρμας webex είναι τα παρακάτω:

Πρακτικές Συμβουλές για μια επιτυχημένη τηλεδιάσκεψη:

·  Ο ρόλος των γονέων κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης είναι βοηθητικός και όχι καθοδηγητικός. Οι γονείς καλούνται να επιλύουν τεχνικά θέματα (είσοδος στην πλατφόρμα, χρήση μικροφώνου….) και είναι σημαντικό να μην παρεμβαίνουν, αφήνοντας τα παιδιά να εκφραστούν ελεύθερα.

 ·  Σε περίπτωση που θέλετε να θέσετε ένα ερώτημα, είναι προτιμότερο να το καταγράψετε στο chat

 ·   Καθ’ όλη τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, για αποφυγή φασαρίας κρίνεται σκόπιμο τα μικρόφωνα των μαθητών να παραμείνουν κλειστά και να ανοίγουν όταν τους δίνεται ο λόγος από την εκπαιδευτικό ή όταν θέλουν να ζητήσουν τον λόγο (να θέσουν ερώτημα, να δώσουν απάντηση…)

·    Σε περίπτωση που κάποιο παιδί δε θέλει να συμμετέχει και να εκτεθεί, μπορεί να έχει την κάμερα και το μικρόφωνο απενεργοποιημένα και απλά να παρακολουθεί τη συζήτηση.

·   Στη διάρκεια του μαθήματος τα παιδιά καλό είναι να έχουν μαζί τους μαρκαδόρους και χαρτί σε περίπτωση που τους ζητηθεί κάποια εργασία από την εκπαιδευτικό.

·    Τουλάχιστον την πρώτη φορά είναι σημαντικό να μπείτε στην ηλεκτρονική τάξη 10 λεπτά νωρίτερα από την προβλεπόμενη ώρα για να εξοικειωθείτε με την πλατφόρμα και να επιλυθούν τυχόν τεχνικά προβλήματα.

–  Υπενθυμίζεται ότι η καταγραφή της εικόνας ή της ομιλίας των συμμετεχόντων κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών μαθημάτων είναι παράνομη και επισύρει αστικές, ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Θα είμαστε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε. Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες βασικό μέλημά μας είναι να δώσουμε στα παιδιά τη δυνατότητα να κρατήσουν την επαφή τους τόσο με τους συμμαθητές τους όσο και με την εκπαιδευτικό της τάξης!! Το εγχείρημα είναι αρκετά δύσκολο για όλους μας και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει την δια ζώσης βιωματική διδασκαλία!!!

Με την ευχή να γυρίσουμε σύντομα στη σχολική μας τάξη και κυρίως να είμαστε όλοι ασφαλείς και υγιείς ευχόμαστε καλή πλοήγηση!!

Ελπίζουμε στην συνεργασία σας!

Με εκτίμηση Εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων

Η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Αθηνά Παππά

Αγαπημένα μας παιδάκια ανυπομονούμε να συναντηθούμε ξανά από κοντά!!! μέχρι τότε μένουμε σπίτι και επικοινωνούμε!!! Παρακάτω υπάρχουν μερικές μικρές οδηγίες για εσάς σχετικά με τη χρήση της πλατφόρμας webex της Πηνελόπης Κερασοβίτη. για να δείτε το βίντεο πατήστε στην εικόνα:

Σύνδεσμος με οδηγίες για τους μαθητές και τους γονείς: