Με ένα βιβλίο ταξιδεύω!!!!

Δράση φιλαναγνωσίας και εισαγωγής των παιδιών στον μαγικό κόσμο του βιβλίου!!!

Κάθε χρόνο αυτή την εποχή ξεκινάει στο Νηπιαγωγείο μας η δανειστική βιβλιοθήκη. Μια δράση που έχει σαν στόχο να κάνει τα παιδιά να αγαπήσουν το βιβλίο, να βάλουν το διάβασμα στην καθημερινότητά τους και να γίνουν ενεργοί αναγνώστες  στην μετέπειτα ζωή τους. Φέτος δεδομένης της δύσκολης συγκυρίας και επειδή δεν θα λειτουργήσει η δανειστική μας βιβλιοθήκη (δυστυχώς) λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε (κορωνοϊός, αναστολή λειτουργίας των σχολείων) το Νηπιαγωγείο Βουνοπλαγιάς ανακοινώνει στους μαθητές του τη δράση «Με ένα βιβλίο ταξιδεύω!!» Κάθε Παρασκευή θα ανεβαίνει στην ιστοσελίδα μας ο σύνδεσμος ενός βιβλίου το οποίο οι μικροί μας μαθητές θα μπορούν να διαβάσουν on line και στη συνέχεια θα μπορούν να συμπληρώνουν ένα φύλλο καταγραφής όπου θα αναφέρουν τι τους άρεσε από το βιβλίο που διάβασαν και θα ζωγραφίζουν την αγαπημένη τους σκηνή από το παραμύθι.

Αγαπημένα μας παιδάκια!! είστε έτοιμοι να ταξιδέψουμε με τα μάτια της φαντασίας μας στο μαγικό κόσμο του βιβλίου; Φύγαμε!!! Ας δούμε πρώτα κάποιες πληροφορίες σχετικά με τα βιβλία.

Πώς φτιάχνεται ένα βιβλίο; Πατήστε στην παρακάτω εικόνα για να δείτε.

τι πρέπει να διαθέτει ένας μικρός αναγνώστης για να διαβάζει σωστά ένα βιβλίο;

όπως και σε κάθε άλλη πτυχή της ζωής μας το διάβασμα ενός βιβλίου έχει κάποιους κανόνες. Οι κανόνες της βιβλιοθήκης είναι οι παρακάτω:

Όμως ο μικρός αναγνώστης έχει και τα δικαιώματά του!!! Ο συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος μας εξηγεί ποιά είναι αυτά!!

Τώρα που μάθαμε τους κανόνες της βιβλιοθήκης αλλά και τα δικαιώματά μας ως μικροί αναγνώστες είστε έτοιμοι να ταξιδέψουμε στο μαγικό κόσμο του βιβλίου; Φύγαμε!!! Πατήστε στην παρακάτω εικόνα και ακούστε την ιστορία.

Αφού ακούσετε την ιστορία συζητήστε την με έναν μεγάλο και στη συνέχεια συμπληρώστε το παρακάτω φύλλο καταγραφής. Μπορείτε να παρουσιάζετε το φύλλο σας σε όλους τους φίλους σας όταν θα βρισκόμαστε όλοι μαζί στην ψηφιακή μας τάξη!!

Μπορείτε να συζητήσετε την ιστορία με έναν μεγάλο απαντώντας στις παρακάτω ερωτήσεις.

ή ρίχνοντας το ζάρι και απαντώντας στην ερώτηση που θα σας τύχει. Τυπώστε το ζάρι σε ένα σκληρό χαρτόνι και κόψτε το στις γραμμές. Φτιάξτε το ζάρι και ξεκινήστε το παιχνίδι.

Τυπώστε την παρακάτω σελίδα και κάθε φορά που θα ακούτε-διαβάζετε ένα βιβλίο από την ψηφιακή μας βιβλιοθήκη ζωγραφίστε ένα παιδάκι. Πόσα βιβλία θα καταφέρουμε να διαβάσουμε μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς;

Θέλετε να κάνουμε έναν μικρό αγώνα δρόμου; Ποιός θα καταφέρει να φτάσει στο θησαυρό της φιλαναγνωσίας; Τυπώστε την παρακάτω σελίδα και κάθε φορά που θα ακούτε-διαβάζετε ένα βιβλίο χρωματίστε ένα κουτάκι. Όταν φτάσετε στο θησαυρό θα σας περιμένει μια έκπληξη!!! Το βραβείο Φιλαναγνωσίας!!!

Συγκεντρώστε τα φύλλα καταγραφής και όλα τα παραπάνω έντυπα σε ένα φάκελο και όταν θα ανοίξουν τα σχολεία θα τα προσθέσουμε στο φάκελο εργασιών σας!!

Καλές βιβλιοαναγνώσεις!!!! Σας ευχόμαστε καλά βιβλιοταξίδια!!! Με πολλή αγάπη οι Κυρίες σας.