Μ’ ένα βιβλίο ταξιδεύω!!!!

Βιβλίο 20ο!!!

Αγαπημένα μας παιδάκια Παρασκευή ξανά σήμερα και είναι ώρα για ένα ακόμη παραμύθι! Για σήμερα σας προτείνουμε μια ιστορία που μας μιλάει για την αξία της αγάπης, της ευγένειας, της προσφοράς, της ενσυναίσθησης, του αλληλοσεβασμού και της σωστής συμπεριφοράς που μας κάνει να αισθανόμαστε χαρούμενοι εμείς αλλά κάνει χαρούμενους και τους γύρω μας.

Η ιστορία που σας προτείνουμε για σήμερα είναι: “Εσύ γέμισες ένα κουβαδάκι σήμερα;”. Μια ακόμη όμορφη ιστορία από την ομάδα του “Ναι Μπορώ” που είναι ένας Οδηγός Ευτυχίας για ΟΛΟΥΣ μας!!! Όλη μέρα, κάθε μέρα, όλοι μας, όλοι οι άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο τριγυρνούν κουβαλώντας ένα αόρατο κουβαδάκι. Δεν το βλέπεις, αλλά υπάρχει. Κι εσύ έχεις ένα κουβαδάκι κι εγώ έχω ένα κουβαδάκι και όλοι μας έχουμε το δικό μας κουβαδάκι.

Σκοπός του είναι να χωράει τις καλές σκέψεις και τα καλά συναισθήματα που νιώθουμε για τον εαυτό μας. Όταν είναι γεμάτο νιώθουμε ΧΑΡΑ και ΕΥΤΥΧΙΑ, ενώ όταν είναι άδειο νιώθουμε θλίψη και μοναξιά. Το μυστικό είναι ότι οι άλλοι μπορούν να γεμίσουν το δικό μας “κουβαδάκι” και εμείς μπορούμε να γεμίσουμε τα δικά τους. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Μα φυσικά με ΑΓΑΠΗ, ΕΥΓΕΝΕΙΑ, ΣΕΒΑΣΜΟ, ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ!!! Κάθε φορά που μιλάμε όμορφα σε κάποιον, που βοηθάμε κάποιον, που χαμογελάμε σε κάποιον, που είμαστε ευγενικοί και προσφέρουμε αγάπη σε κάποιον, τότε γεμίζουμε το δικό τους κουβαδάκι και φυσικά το δικό μας!!! Προσοχή όμως!! Κάθε φορά που αδειάζουμε το κουβαδάκι κάποιου αδειάζουμε και το δικό μας!!! Στο χέρι μας είναι να μπορούμε να κρατάμε γεμάτο τόσο το δικό μας κουβαδάκι όσο και των ανθρώπων γύρω μας. Πατήστε πάνω στην εικόνα για να ακούσετε το παραμύθι.

Εσύ Γέμισες Ένα Κουβαδάκι Σήμερα; (Βίντεο) - Kidsproject.gr

Όπως πάντα μπορείτε να το διαβάσετε όποια στιγμή θέλετε, να το συζητήσετε με τη μαμά και το μπαμπά και στη συνέχεια να συμπληρώσετε το φύλλο καταγραφής που σας έχουμε δώσει. Τη Δευτέρα μπορείτε να το παρουσιάσετε στους φίλους σας στην τάξη μας. Σας ευχόμαστε καλή ακρόαση!!

Ανυπομονούμε να μοιραστείτε μαζί μας τις εντυπώσεις σας από αυτή την πολύ όμορφη ιστορία!! Καλή βιβλιοανάγνωση!!! Με πολλή αγάπη οι Κυρίες σας