Μ’ ένα βιβλίο ταξιδεύω!!!!

Βιβλίο 19ο!!!

Αγαπημένα μας παιδάκια Παρασκευή σήμερα και είναι ώρα για ένα ακόμη παραμύθι! Σήμερα θα αφιερώσουμε την ημέρα στη μανούλα! Μπορεί η γιορτή της να πέρασε όμως η μαμά μας είναι για μας και για όλα τα ζωντανά πλάσματα της γης το πιο σημαντικό πρόσωπο του κόσμου. Αυτήν φωνάζουμε στη χαρά μας, στη λύπη μας, στο θυμό μας, στο φόβο μας… Αυτή πάντα μας φροντίζει όσο κι αν έχουμε μεγαλώσει, πονάει στον πόνο μας, σκουπίζει τα δάκρυά μας, χαίρεται με τη χαρά μας και μέσα στην αγκαλιά της ξεχνάμε όλα μας τα προβλήματα και αισθανόμαστε πως όλα θα πάνε καλά!!! Χρόνια πολλά λοιπόν στον άγγελο της ζωής μας που είναι φύλακας και προστάτης μας σε όλη τη ζωή μας.

Για σήμερα σας προτείνουμε το πολύ όμορφο βιβλίο με τίτλο “Δώσ’ μου το χέρι σου” της Γιολάντας Τσορώνη-Γεωργιάδη. Ένα βιβλίο που μιλάει για τη μητρική αγάπη . Κάθε μητέρα κάνει τα πάντα για τα παιδιά της και θέλει πάντα να τα βλέπει χορτασμένα, ευχαριστημένα και ευτυχισμένα, αυτή την αξία διδάσκει μέσω αυτού του βιβλίου η συγγραφέας στα παιδιά. Αλήθεια, ποιος δίνει το χέρι του στο παραμύθι; Κι όταν λέμε “Δώσ’ μου το χέρι σου” , ζητάμε πάντα βοήθεια ή θέλουμε να την προσφέρουμε; Ή θέλουμε απλά να κρατάμε το χέρι κάποιου σε μια όμορφη ή δύσκολη στιγμή της ζωής μας; Το χέρι μας πολλά μπορεί να κάνει. Όταν με άλλου χέρι όμως ενωθεί, τα δυο κάνουν τον κόσμο να γυρίζει στο «εγώ κι εσύ, μαζί»!

“Η αρκούδα με τα δυο αρκουδάκια της και η αλεπού με τα πέντε αλεπουδάκια της μαλώνουν. Η καθεμιά θέλει να πάρει δικό της το μέλι που βρήκαν για να το φάει με τα παιδάκια της. «Να τρέξουμε» λέει η μία. «Όποια βγει πρώτη θα πάρει τη λιχουδιά!» συμφωνεί η άλλη. Ξαφνικά όμως γίνεται κάτι που τα ανατρέπει όλα. Και τώρα; Γιατί περνούν το τέρμα η μια μαμά πάνω στους ώμους της άλλης; Ποια νίκησε; Το μέλι τελικά ποια θα φάει με τα παιδάκια της;” (Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να ακούσετε το παραμύθι.

Δώσ' μου το χέρι σου - Κριτικές αναγνωστών

Μπορείτε να το διαβάσετε όποια στιγμή θέλετε, να το συζητήσετε με τη μαμά και το μπαμπά και στη συνέχεια να συμπληρώσετε το φύλλο καταγραφής που σας έχουμε δώσει. Τη Δευτέρα μπορείτε να το παρουσιάσετε στους φίλους σας στην τάξη μας. Σας ευχόμαστε καλή ακρόαση!!

Αφού η μαμά είναι ο πιο σημαντικός άνθρωπος της ζωής μας ας της αφιερώσουμε λίγο αγάπη ακόμη: Πατήστε στην εικόνα για να ακούσετε τις συμβουλές της.

Μαμά για πες» – Παραμύθι της Ντέμης Ρούσσα [+audio-book] • Ανοικτή  Βιβλιοθήκη

Ας της χαρίσουμε και μια μεγάλη καρδιά. πατήστε στην εικόνα.

Μια καρδιά για τη μαμά - Melis An | Public βιβλία

Ανυπομονούμε να μοιραστείτε μαζί μας τις εντυπώσεις σας!! Καλή βιβλιοανάγνωση!!! Με πολλή αγάπη οι Κυρίες σας