Μ’ ένα βιβλίο ταξιδεύω!!!!

Βιβλίο 16ο!!!

Αγαπημένα μας παιδάκια ήρθε η Παρασκευή! Ώρα για παραμύθι!! Σήμερα 2 Απριλίου είναι η παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου για την οποία μιλήσαμε και στο διαδικτυακό μας μάθημα. Μια μέρα αφιερωμένη στο μεγάλο παραμυθά Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν που γεννήθηκε σαν σήμερα 2 Απριλίου. Την ημέρα αυτή την καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα το 1966. Για σήμερα λοιπόν σας προτείνουμε το βιβλίο “Ο Κηπουρός των παραμυθιών” του Claudio Gobbetti. Μία ιστορία γεμάτη αγάπη για το βιβλίο και το διάβασμα. Μια ιστορία που θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για μικρούς και μεγάλους και θα ανοίξει διάπλατα τις καρδιές τους για να ταξιδέψουν στον φανταστικό κόσμο των παραμυθιών. Μια τρυφερή ιστορία αφιερωμένη στα βιβλία, τη δημιουργία τους και τη μαγεία του ταξιδιού της ανάγνωσης .

Περιγραφή: “Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια χώρα με ένα υπέροχο όνομα που κανείς δεν γνωρίζει, υπήρχε ένα μικρό σπιτάκι. Εκεί ζούσε ένας γεράκος. Μπορεί να ήταν εκατό… μπορεί και χιλίων ετών! Ο παππούς αυτός είχε άσπρη γενειάδα και φορούσε ένα αστείο καπέλο. Καθόταν συνήθως μπροστά στην παλιά, φασαριόζα γραφομηχανή του κι έγραφε με πάθος, παρόλο που μερικά από τα πλήκτρα της ήταν εντελώς ξεχαρβαλωμένα, ειδικά αυτά που έγραφαν ΜΙΑΦΟΡΑΚΙΕΝΑΝΚΑΙΡΟ….” Πατήστε πάνω στην εικόνα για να ακούσετε το παραμύθι.

Ο ΚΗΠΟΥΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ / GOBBETTI CLAUDIO

Μπορείτε να το διαβάσετε όποια στιγμή θέλετε, να το συζητήσετε με τη μαμά και το μπαμπά και στη συνέχεια να συμπληρώσετε το φύλλο καταγραφής που σας έχουμε δώσει. Τη Δευτέρα μπορείτε να το παρουσιάσετε στους φίλους σας στη διαδικτυακή μας τάξη. Σας ευχόμαστε καλή ακρόαση!!

Και μιας και η ημέρα είναι αφιερωμένη στο μεγάλο παραμυθά Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν μπορείτε πατώντας στην εικόνα να ακούσετε ένα από τα πολλά του παραμύθια: “Τα λουλούδια της μικρής Αϊντα” αφιερωμένο στη φαντασία, την ελπίδα και την άνοιξη.

Τα Λουλούδια της μικρής Άιντα | παραμυθια | ελληνικα παραμυθια - YouTube

Εδώ μπορείτε να δείτε την ιστορία του μεγάλου παραμυθά, δηλαδή τη βιογραφία του. Πατήστε στην εικόνα για να ακούσετε την ιστορία της ζωής του από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας.

ΔΟΜΝΑ. ΓΙΑ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ Ο ΧΑΝΣ ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΑΝΤΕΡΣΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΜΕ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΤΑ. ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ.

Επίσης μπορείτε να δείτε ένα βίντεο αφιερωμένο στην Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Δράσεων και Εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης Γνώσης και Συναισθημάτων της Ζωσιμαίας Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ιωαννίνων. “Λέξεις… λέξεις… λέξεις… η μελωδία της ελπίδας…” πατήστε στην εικόνα.

Η αφίσα για την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου 2021: Εικονογράφηση Roger Mello, Συγγραφέας μηνύματος αφίσας Margarita Engle, “Η μουσική των λέξεων”, Μετάφραση Λότη Πέτροβιτς.

2 Απριλίου Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου 2021

Η μουσική των λέξεων (Margarita Engle ) Απόδοση: Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου “Όταν διαβάζουμε, το μυαλό μας βγάζει φτερά. Όταν γράφουμε, τα δάχτυλά μας τραγουδούν. Οι λέξεις είναι ήχοι από τύμπανα και φλάουτα στη σελίδα, καλλίφωνα πουλιά που πετούν ψηλά, ελέφαντες που σαλπίζουν, ποτάμια που κυλούν, καταρράκτες που ξεχύνονται, πεταλούδες που στροβιλίζονται ψηλά στον αέρα! Οι λέξεις μας καλούν να χορέψουμε – ρυθμούς, στίχους, χτυποκάρδια, παλιές ιστορίες και νέες, φανταστικές και αληθινές. Είτε είσαι στο σπίτι ασφαλής ή τρέχεις να περάσεις τα σύνορα για μια άλλη χώρα και μια ξένη γλώσσα, οι ιστορίες και τα ποιήματα σου ανήκουν. Όταν μοιραζόμαστε λέξεις, οι φωνές μας γίνονται η μουσική του μέλλοντος, ειρήνη, χαρά και φιλία, μια μελωδία ελπίδας.”

Σας προτείνουμε ακόμη να δείτε πώς φτιάχνεται ένα βιβλίο. Πατήστε στην εικόνα.

Καλά βιβλιοταξίδια!!! Με πολλή αγάπη οι Κυρίες σας