Μ’ ένα βιβλίο ταξιδεύω!!!!

Βιβλίο 15ο!!!

Αγαπημένα μας παιδάκια ήρθε η Παρασκευή! Ώρα για παραμύθι!! Με αφορμή την 25η Μαρτίου και τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση ασχοληθήκαμε στα διαδικτυακά μας μαθήματα με τα ιστορικά γεγονότα της 25ης Μαρτίου 1821 και μιλήσαμε για το υπέρτατο αγαθό για κάθε άνθρωπο που είναι η Ελευθερία. Ένα άλλο υπέρτατο αγαθό που χρειαζόμαστε όλοι οι άνθρωποι για να είμαστε ευτυχισμένοι είναι η Ειρήνη. Γιατί ο πόλεμος είναι μια πολύ άσχημη κατάσταση που φέρνει δυστυχία και πολλά δεινά στους ανθρώπους! Για σήμερα λοιπόν σας προτείνουμε την “Ειρήνη” του Αριστοφάνη σε διασκευή για παιδιά της Σοφίας Ζαραμπούκα.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου: “Α μα πια! Όλο μαλώνετε εσείς οι άνθρωποι της γης” είπαν οι θεοί κι έφυγαν, αφήνοντας πίσω τους τον Πόλεμο να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.
“Ως τον ουρανό θα σκαρφαλώσουμε” είπαν αυτοί “αλλά θα φέρουμε πίσω την Ειρήνη”.

Η Σοφία Ζαραμπούκα, με τις πολύχρωμες ολοσέλιδες, όλο χιούμορ ζωγραφιές της και με πολύ απλά λόγια, διηγείται στα μικρά παιδιά την υπόθεση από την κωμωδία του Αριστοφάνη. ”ΕΙΡΗΝΗ”, που είναι ένα αντιπολεμικό, εορταστικό έργο το οποίο καλωσορίζει την περίοδο της Ειρήνης. Το έργο γράφτηκε από τον Αριστοφάνη κατά την διάρκεια του Πελοποννησιακού πολέμου, το 421π.Χ. Πατήστε πάνω στην εικόνα για να ακούσετε το παραμύθι.

Αριστοφάνη Ειρήνη: Διασκευή για Παιδιά by Σοφία Ζαραμπούκα

Μπορείτε να το διαβάσετε όποια στιγμή θέλετε, να το συζητήσετε με τη μαμά και το μπαμπά και στη συνέχεια να συμπληρώσετε το φύλλο καταγραφής που σας έχουμε δώσει. Τη Δευτέρα μπορείτε να το παρουσιάσετε στους φίλους σας στη διαδικτυακή μας τάξη. Σας ευχόμαστε καλή ακρόαση!!

Σας προτείνουμε επίσης να ακούσετε την διασκευή του Δημήτρη Ποταμίτη “Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη-Ιστορία πρώτη-Ειρήνη” Το 1978 ο Δημήτρης Ποταμίτης, διασκεύασε τέσσερις από τις κωμωδίες του Αριστοφάνη και τις παρουσίασε με τον τίτλο “Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη” στην παιδική σκηνή του θεάτρου Έρευνας, που είχε ιδρύσει λίγα χρόνια πριν. Η μουσική ήταν του νεαρού – τότε – συνθέτη, Γιάννη Ζουγανέλη. Η παράσταση, αποτέλεσε σταθμό και σημείο αναφοράς στην ιστορία του θεάτρου για παιδιά στη χώρα μας. Ενός θεάτρου, που όπως έλεγε ο ίδιος “θα έπρεπε να έχει σκοπό τη διαπαιδαγώγηση των αυριανών θεατών, των αυριανών υπεύθυνων πολιτών και γιατί όχι των αυριανών πρωθυπουργών.” Πατήστε πάνω στην εικόνα για να ακούσετε την αφήγηση του παραμυθιού από τον ίδιο τον Δημήτρη Ποταμίτη.

Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη 1# - Δημήτρη Ποταμίτη / μουσική - Γιάννη  Ζουγανέλη - YouTube

Ανυπομονούμε να μοιραστείτε μαζί μας τις εντυπώσεις σας από αυτή την πολύ όμορφη ιστορία!! Καλή βιβλιοανάγνωση!!! Με πολλή αγάπη οι Κυρίες σας