Μ’ ένα βιβλίο ταξιδεύω!!!!

Βιβλίο 9ο!!!

Αγαπημένα μας παιδάκια ήρθε κιόλας η Παρασκευή !!! Ξεκινάμε καινούριο βιβλιοταξίδι!! Ο μαγικός κόσμος των βιβλίων μας περιμένει!! Είστε έτοιμοι; Για σήμερα σας προτείνουμε το βιβλίο:“Μπορείς να το κάνεις!” της Χόλντε Κρόιλ, Εκδ. Ψυχογιός.

Περιγραφή: “Θέλεις να μάθεις όλα αυτά που μπορούμε να κάνουμε και να δοκιμάσουμε; Σίγουρα θα εκπλαγείς όταν καταλάβεις για πόσα πράγματα είμαστε ικανά εμείς τα παιδιά. Αρκεί να πιστεύουμε στον εαυτό μας, να ξεπερνάμε τους φόβους μας, να μην απογοητευόμαστε όταν δεν καταφέρνουμε κάτι και να έχουμε το θάρρος να υπερασπιζόμαστε την άποψή μας, ακόμα και όταν οι μεγάλοι πιστεύουν το αντίθετο. “

Το βιβλίο μιλάει με απλά λογάκια σε σας τα μικρά παιδιά και σας δίνει παραδείγματα για πράγματα που μπορείτε να κάνετε αρκεί να πιστέψετε ότι μπορείτε να τα καταφέρετε!! Ακόμη κι αν αποτύχουμε σε αυτό που κάνουμε δεν πρέπει να απογοητευόμαστε!!! Πρέπει απλά να προσπαθήσουμε ξανά και σίγουρα θα τα καταφέρουμε. Αυτή η ιστορία θα σας βοηθήσει θα αναγνωρίσετε τον εαυτό σας, να τον κατανοήσετε καλύτερα και να μάθετε να συνεργάζεστε με τους φίλους σας και να προστατεύετε τον εαυτό σας!!!

Μπορείτε να το διαβάσετε όποια στιγμή θέλετε, να το συζητήσετε με τη μαμά και το μπαμπά και στη συνέχεια να συμπληρώσετε το φύλλο καταγραφής που σας έχουμε δώσει. Τη Δευτέρα μπορείτε να το παρουσιάσετε στους φίλους σας. Έτοιμοι μικροί μας φιλαναγνώστες; Πατήστε πάνω στην εικόνα για να ακούσετε το παραμύθι.

Ανυπομονούμε να μοιραστείτε μαζί μας τις εντυπώσεις σας από αυτή την πολύ όμορφη ιστορία!! Καλή βιβλιοανάγνωση!!! Με πολλή αγάπη οι Κυρίες σας

Αγαπητοί γονείς,
«Κοίτα! Κοίτα τι μπορώ να κάνω! Κοίτα! Δεν το πιστεύω!» Πόσες φορές έχουμε ακούσει τα μικρά παιδιά να μας το φωνάζουν χαρούμενα και υπερήφανα για τον εαυτό τους. Πολύ συχνά οι ενήλικοι αντιμετωπίζουν τα κατορθώματα αυτά ως τυχαία, όμως τις περισσότερες φορές πρόκειται για ένα στάδιο στην ανάπτυξή τους.
Το να «πιστέψουν στον εαυτό τους» ουσιαστικά σημαίνει να νικήσουν τον φόβο τους και να τολμήσουν. Αυτό δεν είναι κάτι εύκολο –και όχι μόνο για τα παιδιά– και επιτυγχάνεται με την ενθάρρυνση και την υποστήριξη ενός μεγάλου. Με τη βοήθειά του, το παιδί βρίσκει το θάρρος που χρειάζεται και αποκτά
εμπιστοσύνη στις ικανότητές του. Σε αυτό το βιβλίο τα παιδιά αναγνωρίζουν τον εαυτό τους σε διάφορες καταστάσεις και γεννιέται η αφορμή για συζήτηση. Με τον τρόπο αυτό κατανοούν όλα εκείνα που μπορούν να κάνουν και τις κοινωνικές δεξιότητες που μπορούν να καλλιεργήσουν, όπως το να διεκδικούν, να βάζουν όρια, να υποχωρούν αλλά και να προσεγγίζουν τρίτους. Τέλος, τα παιδιά που έχουν αυτοπεποίθηση, έστω και λίγη, παρασύρονται πιο δύσκολα ενώ είναι πολύ πιο πιθανό να αποκτήσουν ισχυρή προσωπικότητα.”
Χόλντε Κρόιλ