Μ’ ένα βιβλίο ταξιδεύω!!!!

Βιβλίο 12ο!!!

Αγαπημένα μας παιδάκια Παρασκευή σήμερα και ένα καινούριο βιβλιοταξίδι μας περιμένει!! Με αφορμή την αυριανή μέρα 6 Μαρτίου, που είναι η “Παγκόσμια ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού” σας προτείνουμε το βιβλίο: “Ο Όλιβερ Μπάτον είναι Φλούφλης” του Tomie dePaola

Περιγραφή: “Τον Όλιβερ Μπάτον τον φώναζαν φλούφλη. Δεν του άρεσε να κάνει πράγματα που έκαναν τα άλλα αγόρια. Αντίθετα, του άρεσε να κάνει βόλτες στο δάσος και να πηδάει σκοινάκι. Του άρεσε να διαβάζει βιβλία και να ζωγραφίζει…”

Η ιστορία, βασισμένη στις παιδικές εμπειρίες του Tomie dePaola, είναι απλή. Του Όλιβερ Μπάτον δεν του αρέσει ο αθλητισμός όπως στα άλλα αγόρια. Του αρέσει να διαβάζει, να σχεδιάζει φωτογραφίες, να ντύνεται με κοστούμια και να τραγουδά και να χορεύει. Ακόμα και ο πατέρας του τον αποκαλεί «Φλούφλη» και του λέει να παίξει μπάλα. Αλλά ο Όλιβερ δεν είναι καλός στον αθλητισμό και δεν ενδιαφέρεται. Παρά τα πειράγματα και τον εκφοβισμό, ο Όλιβερ ξεκινάει μαθήματα χορού και τα συνεχίζει… Πατήστε πάνω στην εικόνα για να ακούσετε το παραμύθι.

“Ο Όλιβερ Μπάτον είναι φλούφλης”

Αγαπητοί Γονείς το “Oliver Button Is a Sissy” είναι ένα υπέροχο βιβλίο. Από τη δημοσίευσή του το 1979, οι γονείς και οι δάσκαλοι έχουν μοιραστεί αυτό το εικονογραφημένο βιβλίο με παιδιά όλων των ηλικιών. Βοηθά τα παιδιά να πάρουν το μήνυμα ότι είναι σημαντικό για αυτούς να κάνουν ό,τι είναι σωστό για αυτά, παρά τα πειράγματα και τον εκφοβισμό. Τα παιδιά αρχίζουν επίσης να καταλαβαίνουν πόσο σημαντικό είναι να σέβονται τους άλλους και να μην τους εκφοβίζουν γιατί είναι διαφορετικοί. Η ανάγνωση του βιβλίου είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ξεκινήσετε μια συζήτηση με το παιδί σας σχετικά με τον εκφοβισμό.

Ο όρος «εκφοβισμός και βία στο σχολείο» (school bullying), όπως και ο όρος «θυματοποίηση» (victimization) χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν μια κατάσταση κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία και επιθετική συμπεριφορά με σκοπό την επιβολή, την καταδυνάστευση και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου σε μαθητές από συμμαθητές τους, εντός και εκτός σχολείου. Υπάρχουν πολλές μορφές εκφοβισμού.

morfessholikoyekbiasmoy.png

Αν τύχει σε μένα τι να κάνω; Αν ένα πρόσωπο ή μια ομάδα προσπαθεί να σε φοβίσει, φρόντισε με κάθε τρόπο να μιλήσεις σε κάποιον γι’ αυτό. Μην το κρατάς για τον εαυτό σου! Πες το σ’ έναν φίλο, στην κυρία σου ή στη μαμά σου, προτού η κατάσταση βγει εκτός ελέγχου. Η φράση «ένα πρόβλημα που το συζητάμε με κάποιον, γίνεται μισό πρόβλημα», είναι πολύ σοφή. Να θυμάσαι!

  • Μη σκέφτεσαι σαν θύμα.
  • Πάντα να μιλάς και να ζητάς βοήθεια. Είναι δύσκολο να αντιμετωπίζεις τέτοιου είδους καταστάσεις μόνος σου.
  • Το να αποκαλύψεις ότι απειλείσαι δεν είναι θέμα δειλίας. Είναι θέμα αυτοπροστασίας. Πάτησε πάνω στην εικόνα για να δεις το βίντεο
4596459.png
 (Μέτριο)
ideesgiadaskalous.blogspot.gr

Φίλοι κολλητοί, μια ομάδα όλοι μαζί, χέρι με χέρι προχωράμε, φίλοι κολλητοί για μια ζωή!

http://pythagoreionip.blogspot.com/2015/03/blog-post_6.html

Στο Νηπιαγωγείο μας λέμε: “Όχι στη βία, Ναι στη φιλία” Για το λόγο αυτό πάντα φροντίζουμε να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και να υπερασπιζόμαστε τους φίλους μας όταν αντιμετωπίζουν οποιαδήποτε μορφή βίας. Και επειδή τα χέρια μας δεν είναι για να χτυπάνε αλλά για να αγαπάνε πατήστε στην εικόνα για να δείτε τι μπορούν να κάνουν 2 χέρια!!

Η συνεργασία, ο σεβασμός, η ενσυναίσθηση, η φιλία, είναι το σύνθημά μας ενάντια στην ενδοσχολική βία! Γιατί θυμόμαστε πάντα πως: “Ποτέ δεν κάνω στους άλλους ό,τι δεν θέλω να κάνουν σε μένα!!!”

Ανυπομονούμε να μοιραστείτε μαζί μας τις εντυπώσεις σας από την πολύ όμορφη ιστορία του Όλιβερ Μπάτον!! Καλή βιβλιοανάγνωση!!! Με πολλή αγάπη οι Κυρίες σας