Μ’ ένα βιβλίο ταξιδεύω!!!!

Βιβλίο 7ο!!!

Ήρθε κιόλας η Παρασκευή!!! Αγαπημένα μας παιδάκια είσαστε έτοιμοι να ταξιδέψουμε ξανά στο μαγικό κόσμο των βιβλίων; Για σήμερα σας προτείνουμε το βιβλίο:” Η τελεία” του Peter H. Reynolds.

Απόσπασμα από το βιβλίο: -Η Λία (“Vashti” στο πρωτότυπο) άφησε το χαρτί της άδειο στο μάθημα της ζωγραφικής. Η δασκάλα της την πλησίασε και της είπε: “Α! Μια πολική αρκούδα σε χιονοθύελλα”. Καθόλου δεν της άρεσε της Λίας το αστείο καθώς με πάθος ισχυριζόταν πως δεν ξέρει να ζωγραφίζει. “Έλα, φτιάξε κάτι. Μια γραμμή, μια τελεία έστω… Κάνε με θάρρος την αρχή και ό,τι βγει”, την παρότρυνε η δασκάλα της.-…. 

Η Λία λέει πως δεν μπορεί να ζωγραφίσει. Η δασκάλα της όμως έχει άλλη γνώμη. Μια πρωτότυπη ιστορία για το ταλέντο και τις ικανότητες που κρύβει ο καθένας μας. Ένα βιβλίο που σε διδάσκει την ομορφιά, την καλοσύνη, την ενσυναίσθηση, την κατανόηση, τη μέγιστη αξία του ρόλου του δασκάλου που θα πιστέψει σε σένα και θα σε παροτρύνει να προσπαθήσεις, θα σου δώσει το χώρο και τη δύναμη να πιστέψεις ότι αυτό που κάνεις είναι σημαντικό και μοναδικό! Γιατί αυτό το ελάχιστο, ταπεινό σημάδι μας στον κόσμο, η τελεία, η απλή αυτή κουκίδα με τα πολλά ονόματα (τελεία, κουκίδα, βούλα, στίγμα) είναι η πρώτη αρχή να νιώσεις ότι μπορείς να αποτυπώσεις κάτι, να δημιουργήσεις, να αισθανθείς βιωματικά πως μπορείς να τα καταφέρεις, να πιστέψεις σε σένα!

Μπορείτε να το διαβάσετε όποια στιγμή θέλετε, να το συζητήσετε με τη μαμά και το μπαμπά και στη συνέχεια να συμπληρώσετε το φύλλο καταγραφής που σας έχουμε δώσει. Τη Δευτέρα μπορείτε να το παρουσιάσετε στους φίλους σας. Είστε έτοιμοι μικροί μας φιλαναγνώστες; Φύγαμε!!!

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να ακούσετε το παραμύθι.

Ανυπομονούμε να μοιραστείτε μαζί μας τις εντυπώσεις σας από αυτή την πολύ όμορφη ιστορία!! Καλή βιβλιοανάγνωση!!! Με πολλή αγάπη οι Κυρίες σας

Σας προτείνουμε ακόμη να δείτε: Την ταινία μικρού μήκους “Τα φανταστικά ιπτάμενα βιβλία του κου Μόρις Λέσμορ». Μια καταπληκτική ταινία 15 λεπτών που κέρδισε το Όσκαρ μικρού μήκους animation για το 2012. Η σχέση ανθρώπου και βιβλίου σε ένα πολύ όμορφο 15λεπτο βίντεο. Το βιβλίο ζωντανεύει με τη δύναμη του ανθρώπου, τη δύναμη της φαντασίας. Όπως τονίζουν οι δημιουργοί, πρόκειται για “την ιστορία των ανθρώπων που αφοσιώνουν τις ζωές του στα βιβλία και τα βιβλία τους το ανταποδίδουν”. Η ταινία εξιστορεί το τι συνέβη στον ήρωα Μόρις Λέσμορ που μετά την επέλαση ενός τυφώνα βρίσκεται σε έναν φανταστικό κόσμο, όπου τα βιβλία έχουν ζωντανέψει και συμπαραστέκονται στους ανθρώπους.

Και μια αφήγηση του βιβλίου “Τα φανταστικά ιπτάμενα βιβλία του κ. Μόρρις Λεσμόρ” (εκδ. Πατάκη) με παράλληλη προβολή των αντίστοιχων εικόνων. Το βιβλίο είναι εμπνευσμένο από την ομότιτλη βραβευμένη με Όσκαρ (2012) μικρού μήκους ταινία: “The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore” του W.W. Joyce.

Σας ευχόμαστε καλά βιβλιοταξίδια!!!