Αποστολή 11η: “Μένουμε σπίτι…μαζί!!! Το Μουσείο των Μουσείων

Αγαπημένα μας παιδάκια εξακολουθούμε να “Μένουμε σπίτι… μαζί!!!” Είστε έτοιμοι για την 11η και προτελευταία αποστολή που έχει για εσάς ο Ακης Σπιτάκης; Αυτή τη φορά πάμε… μουσείο!!

Με αφορμή την 18η Μαΐου, που έχει οριστεί ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων και πλησιάζει, ο Άκης Σπιτάκης σας προσκαλεί να γίνετε μικροί ντετέκτιβ και να ζήσετε μια απίθανη περιπέτεια μαζί του στο Μουσείο!!!

Αυτό είναι το μαγικό σας εισητήριο!!

Για να μπείτε στο Μουσείο, πρέπει πρώτα να βρείτε το μυστικό στοιχείο που κρύβεται στο εισιτήριο. Για να γίνει αυτό, πρέπει να ζωγραφίσετε  μια ζελατίνα ΚΟΚΚΙΝΗ και να την τοποθετήσετε μπροστά από το τετράγωνο της κρυμμένης εικόνας, ώστε να μπορέσει να αποκαλυφθεί το κρυμμένο αντικείμενο. Δείτε στο βίντεο με ποιο τρόπο!

στη συνέχεια, παίξτε το παιχνίδι που ακολουθεί… Για να μπορέσετε να το ολοκληρώσετε, πρέπει να βρείτε τον μυστικό κωδικό που υπάρχει κρυμμένος σε έναν από τους πίνακες.

Τι θέλουμε από εσάς!

Ψάξτε κάτι παλιό που έχετε στο σπίτι. Μπορεί να είναι ένα παλιό παιχνίδι, κάποιο παλιό αντικείμενο, μια παλιά φορεσιά παραδοσιακή ή ό,τι άλλο θέλετε.  Μπροστά από το αντικείμενο τοποθετήστε μια ταμπελίτσα με το όνομα του αντικειμένου και το όνομά σας  και με τη βοήθεια της μαμάς ή του μπαμπά γράψτε λίγα λόγια για το αντικείμενο. Το φωτογραφίζετε και μας στέλνετε τις φωτογραφίες σας (με email κατά προτίμηση ή με viber) όσο μπορείτε πιο σύντομα! Εμείς θα τις συγκεντρώσουμε και θα φτιάξουμε το δικό μας ψηφιακό μουσείο!!!!! Καλή διασκέδαση!!!!!

Μπορείτε να δείτε τις παραπάνω δράσεις και στη σελίδα του eTwinning πατώντας στο σύνδεσμο: https://twinspace.etwinning.net/112804/pages/page/953852 Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα μικρό επεξηγηματικό βίντεο και ένα βιβλίο για το μουσείο που έφτιαξαν οι  εξαιρετικές συνάδελφοι  Αναστασία Καλογιαννίδου και Σοφία Καλπάκη και ήθελαν να τα μοιραστούν μαζί μας! Πατήστε πάνω στις εικόνες για να δείτε τα βίντεο

Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε ψηφιακά το Μουσείο της Ακρόπολης και το Μουσείο Μπενάκη αλλά και να τραγουδήσετε το τραγούδι του μουσείου και να παίξετε πατώντας πάνω σε κάθε εικονίδιο στον παρακάτω σύνδεσμο. από τη συνάδελφο Αριάδνη Θεοχαρίδη

Επισκεφτείτε κι άλλα μουσεία και παίξτε πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο.

παίζουμε…παίζουμε…παίζουμε!! πατήστε σε κάθε σύνδεσμο και παίξτε τα παιχνίδια του μουσείου